31-05-08

Walvishaai gevangen in reservoir...

walvishaaiWalvishaai gevangen in reservoir China

De politie in de stad Huadu in Guangzhou heeft een walvishaai gevangen in een reservoir.

Sinds enige tijd verdwenen er mensen en dieren rond het reservoir waarop de politie een onderzoek instelde. Lokalen beweerden dat er een monster in het meer zat en inderdaad ontdekte de politie een groot dier in het meer.
Men probeerde zonder succes het beest te vangen, daarna probeerde men het monster te lokken met diepvrieskip en toen nog eens met levende kippen die men in het water keilde.

Dat lukte allemaal niet, de politie omsingelde vervolgens met 400 man het reservoir om te zorgen dat niemand er eten in gooide, bovendien zette men de sluizen naar de rivier dicht. Na zes dagen kwam deze walvishaai bovendrijven

Het was meteen duidelijk waarom het beest geen kippetje wilde, walvishaaien eten alleen maar plankton en ander klein grut. De walvishaai is dan ook geen verdachte meer in de verdwijningszaken.

Het blijft een raadsel hoe de vis het zo lang in het reservoir heeft uitgehouden, de rivier staat in verbinding met zee en vermoedelijk was het water net zout genoeg.

De nieuwgierige vis heeft eerst drie kilometer de rivier op moeten zwemmen, toen door de sluizen het reservoir in. Een knap staaltje zwemwerk!

Zoals altijd in China werd ook deze walvis wetenschappelijk uit elkaar gehaald.

21:00 Gepost door human in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.