29-05-08

voor de lol... schapen dooden...

schapenJongeren doden schapen als spel

Jongeren jagen grazende schapen op de vestingwallen in Brielle de dood in, om punten te scoren voor een ‘vernielcompetitie’.
Wie niet scoort, hoort er niet bij.

Inmiddels zijn al zeven schapen verdronken, omdat de dieren via opengeknipte afrasteringen in het water belandden. Jacob Noordermeer, eigenaar van de schapen die op de wallen grazen, heeft een van de jongeren recent op heterdaad betrapt. Die vertelde over het ‘puntensysteem’.

Noordermeer heeft sinds begin dit jaar veel last van de jeugd. Vooral in de nacht van zaterdag op zondag is het vaak raak.

Getuigen zouden hebben verklaard dat er een keer een hond op de dieren was losgelaten, die ze in de richting van de openingen dreef.

Ook afgelopen week kreeg Noordermeer weer telefoontjes dat een stuk afrastering kapot was. ,,Ik heb erover gedacht om mijn schapen weg te halen, maar dat zou betekenen dat je toegeeft aan de jeugd. Daarom kijk ik het nog even aan.’’

De politie zegt dat de zaak de hoogste prioriteit heeft, maar er is nog niemand aangehouden. Noordermeer weet dat de politie extra surveilleert, maar vraagt zich af of dat helpt. ,,Als er voor de Vesting een surveillancewagen gesignaleerd is, weten ze dat achterin de Vesting direct.’’

Ook de auto van Noordermeer herkennen ze. ,,Er zou een burgerwacht moeten komen,’’ vindt hij.

10:00 Gepost door human in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Schandalig gewoon!Kan er niet veel meer op zeggen!Hopelijk vinden ze de daders snel zodat dit 'spelletje' gedaan is!

Gepost door: lies | 29-05-08

De commentaren zijn gesloten.