29-05-08

Coloradokever bedreigt Hollandse patatten...

Coloradokever'Coloradokever bedreigt Nederlandse aardappels'

De Nederlandse aardappelteelt wordt bedreigd door een toename van het aantal coloradokevers. Dat stelt onderzoeker Roelof Naber van advies- en onderzoeksbureau DLV Plant. Door het warme weer neemt het aantal kevers in de winter niet meer af. De dieren, die zich voeden met aardappels, worden door boeren gevreesd vanwege de onherstelbare schade die zij aan de gewassen kunnen aanrichten.

In korte tijd kunnen de dieren hele velden kaalvreten. LTO Nederland bevestigt ook een toename van het aantal meldingen van coloradokevers, al kan de landbouworganisatie geen concrete cijfers geven. Volgens DLV Plant komen de meeste berichten uit de noordelijke veenkoloniën en de polders.

„Het grote probleem van het diertje is dat hij geen natuurlijke vijanden heeft", legt Naber uit. „De larven zijn wel te verdelgen. Maar de kevers zelf zijn tegen eigenlijk alle mogelijke bestrijdingsmiddelen bestand."

Britse wetenschappers waarschuwden al eerder dat de klimaatveranderingen invloed zouden kunnen hebben op de populatie van de destructieve veelvraat.

15:30 Gepost door human in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

wel een leerrijke blog. ik zet je bij mijn favorieten.maar ik vind impotentie niet tabou.
waarom jij wel.
groetjes

Gepost door: joz. | 29-05-08

De commentaren zijn gesloten.