26-05-08

het ezeltje met x-poten...

ezel met x potenEzel met x-poten

Lonegan, een zeldzame mini ezel en de helft van een tweeling, is nogal mismaakt geboren. Hij heeft namelijk ernstig misvormde voorpoten terwijl zijn tweelingbroer Donegan niets mankeert. Beide ezeltjes werden eind maart geboren op de Willowdale Ezelsboerderij in West Australië.

Volgens de eigenares waren de ezeltjes heel bijzonder, omdat op de hele wereld maar vier tweelingen van dit soort mini ezels rondlopen. Het is heel zeldzaam dat ezels een tweeling krijgen; meestal wordt de dracht na in de zesde maand afgebroken, of er wordt maar één levend geboren. Ook de mismaaktheid van ezeltje Lonegan is ongebruikelijk en men heeft er nu alles aan gedaan om de beide voorpoten normaal te doen groeien. Met behulp van een deskundige op het gebied van dit soort ezels, heeft men de beide voorpoten van Lonegan gespalkt om de poten zodoende recht te kunnen laten groeien. Tot nu toe is alles goed gegaan en zo te zien heeft het ezeltje deze behandeling gelaten over zich heen laten gaan.

ezel met x poten 2Met de spalken kan Lonegan nu lopen en spelen, want zonder deze hulpmiddelen zou hij onmiddellijk omvallen. Hij heeft zelfs een eigen website (www.littleloneganslegs.com), waar een ieder dagelijks te weten kan komen hoe het met hem gaat en ook de vorderingen aan zijn voorpoten kan volgen

21:00 Gepost door human in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Ik ben blij dat het dier ,gespalkt is zodat het dier fijn kan leven,het is een pracht dier!

Gepost door: Nel | 14-09-14

Ik ben blij dat het dier ,gespalkt is zodat het dier fijn kan leven,het is een pracht dier!

Gepost door: Nel | 14-09-14

De commentaren zijn gesloten.