25-05-08

managers opleiden met... honden...

boerenfoxHond gaat manager opleiden

Managers binnen de overheid krijgen voortaan training van honden, omdat die feilloos tonen waar het in de communicatie aan schort.

"Door het werken met honden krijg je heel direct terug wat jouw valkuilen zijn en waar je wat te winnen hebt", aldus trainster Eva Hafkamp, die de workshop samen met hondentrainster Mechtild Jansen ontwikkelde. Het trainingsbureau Van Harte & Lingsma werkt onder meer voor KPN, Rijkswaterstaat, Philips en tal van gemeenten en ministeries.

Het bureau zet vijf honden in, waaronder een Spaanse windhond, herders en een boerenfox. "Van groot tot klein", aldus Eva Hafkamp. Volgens haar zijn honden bij uitstek geschikt om de leiderschapskwaliteiten van de cursisten te meten.

Hafkamp: "De manier waarop ze in de workshop met de hond communiceren en samenwerken zegt alles over hoe ze dat op de werkvloer doen. Waarom luistert een hond wel naar de ene cursist en niet naar de andere? Een hond reageert op jouw communicatie en als die niet goed is, raakt de hond in verwarring. Het heeft vaak te maken met leiderschap: een hond heeft een leider nodig."

11:11 Gepost door human in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.