24-05-08

offerfeest... geen feest voor de schapen...

offerfeest
Cijfers ritueel slachten - Offerfeest: minstens 35.000 schapen gekeeld

Rituele slachtingen zijn in strijd met onze normen inzake dierenwelzijn, maar nemen elk jaar toe omdat steeds meer burgemeesters en andere overheden terzake faciliteiten aanbieden. Op een parlementaire vraag bevestigde federaal minister Laruelle dat in 2007 naast de slachthuizen niet minder dan 82 tijdelijke slachtvloeren werden ingericht (waarvan 63 in Vlaanderen). Daar werden op ‘legale’ wijze 20.839 schapen aan Allah geofferd.

In de helft van de gevallen draait de belastingbetaler mee op voor de financiële kost, aangezien gemeente of Gewest logistieke steun bieden. Zo bijvoorbeeld schonk het Vilvoords stadsbestuur een slachtvloer van bijna 40.000 euro aan de lokale islamgemeenschap (wat niet mag verbazen: er werden op de gemeenteraadslijsten van CD&V-NVA en SP.A vier moslims verkozen). Ondanks al die meegaandheid houden nogal wat moslims zich niet aan de voorschriften. Steeds volgens de minister kopiëren zij de te betalen slachtdocumenten zodat meerdere families ervan gebruik maken, worden schapen gekeeld zonder identificatiedocument of vervoerd zonder slachtbewijs. Ook toezicht door een dierenarts ontbrak in een aantal gevallen.

Er is nog meer: in het cijfer van 20.839 zijn de illegale slachtingen niet inbegrepen. Vooral in Brussel gebeurt dat nog veel, het Brussels Gewest plaatst daarom in de bewuste periode een dertigtal afvalcontainers in de hoofdstedelijke straten (waarmee de Brusselse regering zich dus medeplichtig maakt aan een misdrijf). Volgens de cijfers van het vilbeluik Rendac, zoals meegedeeld in het Brussels Parlement door de PS'er Emir Kir (staatssecretaris voor openbare netheid, monumenten en landschappen), zouden er om en bij de 12.000 illegale slachtingen uitgevoerd worden. Daarbij komen - alleen voor Brussel - nog 1.800 illegaal gedeponeerde vuilniszakken met slachtafval en 540 regelrechte sluikstortingen. Als we al deze cijfers bijeen tellen, komt men boven het getal van 35.000 geslachte schapen, de illegale slachtingen in Vlaanderen en Wallonië zijn hier niet eens inbegrepen.

Schapen worden in autokoffers vervoerd en in grote slachtruimtes geconfronteerd met de dood van andere dieren, het doorsnijden van de hals gebeurt zonder verdoving en niet zelden door onbevoegden. Blijkbaar huldigen de overheden het motto ‘post lux tenebras’

19:15 Gepost door human in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.