20-05-08

dolgedraaide ezel... in den bak ermee...

ezel
Dolgedraaide ezel belandt in mensengevangenis

Een ezel is in een Mexicaanse gevangenis beland op beschuldiging van slagen en verwondingen. Het dier werd opgesloten tussen de gewone gevangenen nadat hij twee mannen had gebeten en gestampt. De ezel blijft achter de tralies totdat zijn eigenaar de medische kosten, zo'n 265 euro, van de slachtoffers heeft vergoed.

"Als je hier iets mispeutert, vlieg je de bak in. Dat geldt ook voor 'echte' ezels", zegt politiechef Sinar Gomez.

Gebroken enkel
De ezel ging zondag door het lint. Hij beet in de borst van Genaro Vazquez (63). Toen Andres Hernandez (52) de man probeerde te helpen, kreeg die een fikse stamp van het dier. Gevolg: een gebroken enkel.

Bezeten
"Plots viel de ezel ons aan", getuigen de slachtoffers. "Het dier leek wel bezeten". Er waren zes politiemensen nodig om langoor te bedaren.

Stier en hond in de boeien
Het is niet de eerste keer dat de politie van de Mexicaanse deelstaat Chiapas dieren opsluit in een gewone gevangenis. In maart werd een stier achter de tralies gedraaid nadat hij maïskolven had opgegeten en twee marktkraampjes had vernield. In 2006 werd een hond voor twaalf dagen in de boeien geslagen omdat hij iemand had gebeten. Het dier werd vrijgelaten nadat zijn baasje de boete van 11 euro had betaald.

14:25 Gepost door human in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.