14-05-08

over kattenkakkoffie en gekauwde apenkoffie...

Kattenkakkoffie is out, gekauwde apenkoffie in Kattenkakkoffie is out. De nieuwste sensatie is koffie gemaakt van koffiebonen die door apen zijn voorgekauwd, hij is "fantastisch".

Kattenkakkoffie heet eigenlijk "Kopi Luwak koffie" en is gemaakt van koffiebonen die door de darm en - juist ja... - van een civetkat zijn gegaan. De nieuwe apenkoffie zou nog een stuk beter zijn dan de vorige sensatie. Op een wereldkampioenschap koffieproeven, kreeg deze koffie van de hoofdproever een 98 op 100. De Kopi Luwak kattenkoffie moest het stellen met een 74 op 100.

Weg bittere smaak

Het geheim van de kattenkakkoffie is dat de bittere smaak er door de kattenmaag uitgehaald wordt, omdat bepaalde eiwitten in de maag van de kat worden afgebroken.

Voor de apenkoffie is de verklaring poepsimpel: De apen leven in de schaduw en eten het liefst de rijpste koffiebonen. Resusapen, die elke dag koffiebonen sjieken en de pitten wegspuwen, zijn veel bedrevener in het selecteren van de beste bonen dan mensenhanden. Het zijn de pitten waar het om gaat.

3,75 euro per expresso

Apenkoffie wordt momenteel in Canada op de markt gebracht. Een pakje apenkoffie kost 38 euro (25 dollar) voor 340 gram. Een klein tasje apenkoffie in een koffiebar betaal je er 2,6 euro, een expresso 3,75 euro.

09:15 Gepost door human in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.