07-05-08

dierenbeulen op de vlucht

arm hondje
Bejaard koppel op de vlucht met honderd mishandelde hondjes

Een bejaard koppel uit Australië is op de vlucht voor het gerecht met een honderdtal honden. Joseph (66) en Margarete Higham (73) werden al meermaals schuldig bevonden aan mishandeling van honderden honden in verschillende Australische staten. Gevreesd wordt dat de gekidnapte dieren hetzelfde miserabele lot beschoren zijn.

Valse identiteit
De identiteit van het gruwelijke paar - bij verstek eerder veroordeeld voor elf feiten van dierenmishandeling én daarvoor gezocht - werd nu pas achterhaald omdat de criminelen valse namen gebruikten. De Australische autoriteiten vragen het volk nu om uit te kijken naar de Nissan-wagen waarin Joseph en Margerete zo'n honderd hondjes verborgen houden.

Onherkenbaar ras
Tijdens vorige raids werden in totaal 120 honden gegrepen, 70 andere werden achtergelaten, 70 vernietigd, 15 vonden een nieuwe thuis en drie bleven in observatie. Getuigen vertelden de rechter dat het ras van een bepaalde hond gewoon onherkenbaar was, omdat de huid helemaal zwart en kaal geworden was door schurft. De hond zou elke dag van zijn leven geleden hebben en nooit fatsoenlijk te eten hebben gekregen.

Het misdadige koppel kreeg een opgeschorte gevangenisstraf van 12 maanden voor in totaal 123 feiten van dierenmishandeling.

17:15 Gepost door human in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Pffffffffff vreselijk zoiets. Een opgeschorte straf van 12 maand ? Wat is dat nu ? Van mij mochten ze véél langer krijgen en zouden ze direct mogen gaan zitten ja.

Gepost door: Chris, Laika en Cheko | 07-05-08

De commentaren zijn gesloten.