05-05-08

terug na tocht van twee jaar

schildpadSchildpad keert na twee jaar terug naar huis

Ozzy is terug. De schildpad verdween spoorloos in juli 2006 en is tot groot ongeloof van de eigenaars teruggekeerd. "Het is ongelooflijk", zegt Marie Swartz Alvetof. Ze verliest haar lieveling geen seconde meer uit het oog en neemt hem nu mee naar haar werk.

Onverhoopte geboorte
Ozzy werd in 2004 geboren en ging met de familie samen op vakantie in het Zweedse Norrköping. Zijn ouders, Ester en Gustaf zijn al twintig jaar lang de huisschildpadden van de familie. Na jaren proberen was er eindelijk een kleintje. "We hadden de hoop al opgegeven maar plots was er een schildpadje. We waren zo blij dat we de krant belden", vertelt Marie.

Zomerhuis verkocht
Twee jaar later was het verdriet groot toen Ozzy verdwenen was. "Mijn broer wilde Ozzy laten zien aan zijn vriendin maar hij vond hem niet meer. We gingen op zoek maar hij was verdwenen." Een intensieve zoektocht van twee dagen leverde niets op. "We waren altijd op de hoede, altijd maar zoeken als we gingen wandelen. We reden het gras ook heel voorzichtig af." De familie gaf de hoop op en verkocht het zomerhuis. Ze zouden Ozzy toch nooit meer zien.

Mee naar werk
Tot vorige week een oude buur hen vertelde dat Ozzy gezien was in de buurt van hun vroegere zomerhuisje. "We gingen kijken en konden onze ogen niet geloven. Ik zag het meteen, het was Ozzy!", aldus Marie. En zo is de verloren zoon na twee jaar terug met een paar schrammen en littekens van zijn avontuur. "Hij had kou en was vermoeid. We weten niet of hij gevochten heeft met andere dieren." Marie verliest hem geen seconde meer uit het oog. "Hij gaat meer naar mijn werk. Mijn collega's zijn blij dat ik hem terug heb", besluit Marie.

15:44 Gepost door human in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.