26-05-06

Eerst het ei, dan de kip

Eerst het ei, dan de kip

Een Brits filosoof en wetenschapper heeft een einde gemaakt aan een mysterie dat de mensheid al eeuwen achtervolgt: eerst was er het ei en dan pas de kip. Londense kranten maakten het nieuws vrijdag bekend.

Genetisch materiaal kan niet evolueren tijdens het leven van een levend organisme. Om die reden moet de eerste vogel die een kip werd, eerst hebben bestaan in de hoedanigheid van een embryo in het ei. Met dat argument staaft de wetenschapper zijn stelling.

"Wij kunnen zonder enige twijfel besluiten dat de eerste levende materie, die deel uitmaakt van dat soort, een ei moet zijn. Het ei was er noodzakelijkerwijs voor de kip", aldus John Brookfield, professor in genetische ontwikkeling aan de Universiteit van Nottingham, aan meedere kranten.

Wetenschapsfilosoof David Papineau en voorzitter van de Britse federatie voor kippenkwekerijen (Great British Chicken), Charles Bourns, ondersteunen de stelling van Brookfield. Volgens Papineau moet de eerste kip gekomen zijn uit een ei, uitgebroed door een ander wezen. Maar het ging volgens hem wel degelijk om een kippenei, omdat het ei het embryo van een kip bevatte.

13:43 Gepost door human | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.