21-05-06

kruising tussen koe en bizon

Kalf Kobi is kruising tussen koe en bizon

In een weide aan de Winter in Hamont-Achel loopt sinds kort een heel bijzonder kalf rond. Het gaat om het dier Kobi, een kruising tussen een Amerikaanse bizon en de Belgische blauwe koe. Eigenaar Jos Rutten, die een trainingsstal voor paarden in de westernsfeer uitbaat, dacht nooit dat het ervan zou komen. Hij heeft het kalf niet bewust tot stand laten komen. De trainingsstal heet The Fleming Star.

Ko van koe en Bi van bizon
Jos Rutten: "Een bizonstier en de koe stonden eens samen in de wei en zo is het gebeurd. De kinderen hebben de naam gekozen. De Ko van koe en Bi van bizon. Het kalf heeft een grijze kleur. Hij knort ook meer zoals de bizon. De kop, de zware schouders en de poten heeft Kobi ook van de bizon. Het brede achterste heeft het dier dan weer geërfd van de koe. We hebben hier ook een junior stuntteam en die willen proberen om er iets mee te doen. Voorlopig is het wel moeilijk het kalf te vangen, want het is heel snel."

Het kalf loopt nu tussen de koeien en de bizons rond. Eigenaar Jos Rutten denkt eraan om de kruising in de toekomst nog te proberen, maar hij houdt er ook wel rekening mee dat nog zo'n kruising realiseren moeilijk is. Voorlopig stelt Kobi het goed.

11:31 Gepost door human | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Meer over deze "gezonde" kruising vindt u op
http://www.ababeefalo.org/

Gepost door: Azimuth | 16-08-07

De commentaren zijn gesloten.