12-05-06

slangenbeet

Scholier gaat niet naar dokter na slangenbeet

Drie jonge mannen hebben jonge ratelslangen losgelaten op de schoolcampus. Volgens de politie wisten ze niet wat ze deden en was het maar een grap voor hen. De jongens wisten niet dat de jonge slangen veel giftiger zijn dan de volwassen exemplaren.

Slim
Afgelopen vrijdag viel een slachtoffer. Travis Williams stapte met een vrouwelijke studente over de campus, toen deze een van de slangen opmerkte. “Ze zag de slang en zei: ‘Kijk, een slang’,” vertelt Williams. “Ik raapte de slang op, ook al zei ze dat ik de slang moest laten liggen. Ik denk meestal niet na over de dingen die ik doe.”

Beet
De ratelslang beet Williams zo snel dat hij geen tijd had om te reageren. “Ik had de slang vast met mijn rechterhand en probeerde met mijn linkerhand de kop vast te nemen, zodat ik ze dicht bij mij kon nemen toen ze me beet. Maar het is niet zo erg, de slang raakte me nauwelijks met een tand.” Williams ging na de beet dan ook niet direct naar de dokter, maar ging iets drinken met een vriend. “Ik stond er niet bij stil dat een slangenbeet gevaarlijk kon zijn.”

Geluk
Na enige tijd begon de duim op te zwellen en ging Williams toch naar de dokter. Daar leerde hij dat de beet potentieel heel gevaarlijk was en dat hij geluk heeft gehad. Leerkracht en slangenkenner Matt Price: “Niemand zou ooit een slang mogen aanraken tenzij ze weten wat ze doen.”

Williams is niet kwaad op degene die de slangen hebben losgelaten. “Waarom zou ik? Ik ben toch degenen die ze opgeraapt heeft?” De politie onderzoekt of ze de drie jongens kan aanklagen.

14:36 Gepost door human | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.