10-05-06

Project Antwerpse zoo krijgt prijs

Project mensapen van Antwerpse Zoo krijgt internationale prijs

De KMDA, de Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde van Antwerpen, heeft dinsdag in Londen een internationale prijs gekregen voor haar project rond de bescherming van mensapen in Afrika. De Whitley Award beloont organisaties die zich langdurig inzetten voor natuurbescherming en in het bijzonder voor bedreigde fauna en flora. Aan de prijs is een bedrag van 30.000 Britse pond (43.877 euro) verbonden.

160 inzendingen
In totaal dongen 160 inzendingen van over de hele wereld mee voor een van de acht Whitley Awards die jaarlijks worden uitgereikt. De KMDA, de organisatie waaronder de Zoo van Antwerpen en Planckendael vallen, kaapte met haar 'Projet Grands Singes' voor het eerst een award weg.

Kameroen
Het project werd vijf jaar geleden in het zuidoosten van Kameroen opgestart om de illegale jacht op apen in het Dja-reservaat terug te dringen. Jaarlijks komt ongeveer een miljoen ton apenvlees in de handel door de illegale jacht in het Congo-bekken. Veel mensen zijn afhankelijk van de handel maar het vergroot de achteruitgang van bedreigde mensapensoorten drastisch. Bij de lokale bevolking zijn de apen niet zeer geliefd. Door de houtkap wagen de mensapen zich steeds vaker op de landbouwgronden van de lokale boeren, op zoek naar eten.

13:40 Gepost door human | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.