08-05-06

haai van 2,7 meter

Britse vissers vangen haai van 2,7 meter

De haringhaai.
Een doodgewone rubberboot ving de grootste haai in Britse wateren met een doodgewone vislijn. De haai is zo’n 2,7 meter lang en weegt 250 kilo. Peter Scott (54) en Graeme Pullen (54) worstelden meer dan tien minuten met het roofdier dat de boot bijna deed kantelen. Het bericht staat te lezen in The Sun Online.

De stoere vissers waren op geen enkel moment bang van het beestje, integendeel ze vonden het fantastisch dat ze de haai hebben gevangen. “We vissen al meer dan dertig jaar op deze wateren en een vis van deze grootte komt maar eens in de twintig jaar voor,” zegt Pullen. “Ik geloof dat het een haaienjaar wordt. Volgens de voorspellingen wordt het een warme zomer, dus ik zou de mensen willen aanraden het water te scannen voor vinnen.”


De haai, die een zoogdier is en geen vis, is een zogenaamde haringhaai. Hij leeft meestal in de diepte van oceanen en zeeën langs de Amerikaanse en West-Afrikaanse kusten en in de Middellandse zee. Hij prefereert watertemperaturen van 5° tot 10° maar verdraagt evenwel temperaturen tot 23°. De haringhaai is een van de snelste ter wereld en kan tot 4 meter lang worden. Door de Canadese overbevissing is deze haai een bedreigde diersoort. Het is niet bekend wat er met deze haai is gebeurd.

18:13 Gepost door human | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.