20-04-06

advocaat betaald met cacia's

Amerikaanse betaalt advocaat met cavia's

Een Amerikaanse vrouw uit Las Vegas die werd beboet voor het dumpen van kadavers van cavia's, heeft zich eindelijk een advocaat gevonden die een honorarium vraagt dat ze kan betalen: 12 van de 60 cavia's die de vrouw in haar achtertuin houdt. De man diende meteen een aanvraag tot herziening van de uitspraak in. "Ik maak me sterk dat we kunnen aantonen dat het geleverde bewijs niet volstaat om tot de conclusie te komen."

Judy Long (50), een voormalige gezondheidsinspectrice, werd ervan beschuldigd afval en kadavers net buiten haar eigendom te hebben gedumpt. In maart werd ze veroordeeld tot het betalen van een boete van meer dan duizend euro.

Long verzet zich tegen de beslissing: "Ik ben al mijn hele leven zot van de natuur. Het zou nooit in mij opkomen de Aarde te vervuilen. Ik help zelfs als vrijwilliger om de buurt proper te houden. Hoe ironisch is het dan dat net ik beschuldigd wordt als natuurvernietiger," verdedigt ze zich. "Ik heb besloten om terug te vechten omdat ik geen strafblad wil waarop staat dat ik afval en kadavers dump." Volgens de vrouw zijn de kadavers wel afkomstig zijn van haar tuin, maar dat straatkatten ze versleept hebben tot buiten de grenzen van haar eigendom.

Verder argumenteert ze dat ze de troep wel heeft opgeruimd op 27 januari, terwijl ze de kadavers daar toch niet heeft gedumpt. De woordvoerder van het gezondheidsdepartement blijft erbij dat de stapel kadavers "zo gevormd was, dat het enkel afkomstig kon zijn van herhaaldelijk over de muur gegooid te worden in kleine hoeveelheden."

Het 'loon' van de advocaat, Albert Marquis, mag dan eigenaardig lijken, voor wie de man kent, is het dat allerminst. Marquis bezit immers een toevluchtsoord voor kleine huisdieren als cavia's en konijnen. De twaalf beestjes hebben een waarde van 300 euro.(

19:28 Gepost door human | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.