31-03-06

bultrug-walvis op komst naar onze kust

Walvis zwemt morgen langs Belgische kust

Deze walvis, die eind januari in de Thames opdook, overleefde zijn bezoek aan London niet

Opvarenden van een zeilschip uit de jachthaven van Nieuwpoort, komende van het Franse Dieppe, hebben vrijdag een levende bultrug van zo'n 12 meter lang in het kanaal gezien. Dat meldt de toeristische organisatie VVW Nieuwpoort vrijdag.

Dat het dier levend was concludeerden ze omdat hij/zij zwierig met zijn/haar staart sloeg en op regelmatige tijdstippen, een fontein van 6 meter omhoog spoot. Volgens de stromingen zou het zeedier zich vanaf morgen/zaterdag voor ons kust moeten bevinden.

Het is dan ook de eerste keer, na lange periode van afwezigheid, dat de bultrug zich terug levend vertoont in onze wateren. Het is echter wel een logisch gevolg van de opwarming van de Noordzee en de stijgende vispopulatie in onze wateren.

18:03 Gepost door human | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Hi wel een prachtig dier, nog lieve groetjes viv

Gepost door: viv | 31-03-06

Hopleijks Hopelijks komt het allemaal goed en is die passage door ons Noordzeekanaal geen hindernis .
Wat komen die sukkerlaard hier eigenlijk zoeken ?
Wiilen zij de vervuilende waters van de Schelde die in de zee uitmonden ? Lief zwaar en log mooi beestje , vlucht terug de diepe oceaan in aub .
Ga niet sterven voor ozne kust maar leef nog lang gelukkig in de vrije zuivere zee ver van het land , mensen en vooral vissersboten !

Gepost door: norbert | 31-03-06

De commentaren zijn gesloten.