30-03-06

gadgets voor honden

Nieuwe hondengadgets overspoelen de markt

Hondenliefhebbers geven jaarlijks bijna 200 euro uit aan hun dier, katteniefhebbers slechts 80 euro.
De drie nieuwste gadgets die de markt zullen betreden, zijn afgestemd om bezorgde huisdiereigenaars. Het gaat om een GPS voor honden, een Global Pet finder en de Petcell of de huisdiergsm.

Vind de hond
De GPS voor honden is heel gebruiksvriendelijk. Door simpelweg een apparaatje aan de halsband te bevestigen kan het beestje in kwestie gemakkelijk opgespoord worden met satellieten. Via de mobiele telefonietechnologie toe te passen kunnen de coördinaten, die doorgegeven werden door de satellieten, omgezet worden in een kaart van de omgeving waar de hond zich bevindt.

Waarschuwingssysteem
De Global Pet Finder werkt op een gelijkaardige manier. Zij bieden een apparaatje ter grootte van een gom dat met een lus aan de halsband wordt aangebracht. Het kan niet alleen gebruikt worden om de viervoeter te vinden, maar ook om te waarschuwen wanneer het ergens komt waar het niet mag komen. Daartoe plaats je scanners aan de grenzen van de je eigendom. Eens de hond die overschrijdt, stuurt de Global Pet Finder je een sms dat je op de hoogte brengt van de ontsnapping. Het apparaat kan veel en is dus niet goedkoop: 300 euro in aankoop en een maandelijke toeslag.

Hond aan de lijn
Tot slot is er ook nog de gsm voor honden, voorlopig nog een prototype. De gsm heeft veel vaardigheden gemeenschappelijk met de Global Pet Finder. Het grote verschil zit in het feit dat de gsm je ook zal toestaan te praten met je hond. Via een luidspreker kan je de halsband van je hond bellen. De gsm zal automatisch opgenomen worden, zodat je tegen je geliefde viervoeter kan praten. En omdat de luidsprekers in beide richtingen werken, kan je ook horen of je hond jankt of blaft. Het apparaat zelf is nog niet officieel voorgesteld, maar verwacht wordt dat het nog dit jaar op de markt komt. Een richtprijs is ook nog niet gekend, die wordt verwacht in de laatste zomer van 2006.

Verwennen
De producten spelen in op een toegenomen vraag van de eigenaars. Zij willen hun huisdier kunnen verwennen. Dat blijkt ook uit de bedragen die de gemiddelde dierenliefhebber jaarlijks aan zijn huisdier spendeert. De Amerikaanse Producenten van Huisdierproducten schat dat de gemiddelde Amerikaanse hondenliefhebber jaarlijk 56 euro uitgeeft aan snoepjes, 37 aan speelgoed en 89 euro aan verzorging. Kattenliefhebbers zijn iets zuiniger: zij geven gemiddeld 36 euro uit aan snoepjes, 24 euro aan speelgoed en twintig euro aan verzorgingsproducten.

15:34 Gepost door human | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.