14-02-06

Valentijn... ook in dierentuin

Valentijn in de dierentuin

Niet alleen in de mensenwereld hangt er morgen romantiek in de lucht, ook dieren hebben wel eens “kriebels” in de buik. In de Zoo van Anwerpen vind je diverse koppeltjes. En wil je je eigen Valentijn eens verrassen? Stuur dan via de website www.zooantwerpen.be een origineel kaartje!

Even voorstellen: de gelukkige koppeltjes in de Antwerpse zoo:

Hein en Hermien, liefde op het eerste gezicht
Misschien wel het meest trouwe liefdeskoppel in de Zoo: de nijlpaarden. Hermien is sinds 2002 onafscheidelijk van haar partner Hein. Letterlijk zelfs: de twee liggen heel vaak tegen of op mekaar. Hein is altijd bezorgd om Hermien en houdt haar constant in de gaten. Een paring kan dagen duren en soms trilt het gebouw er zelfs van. Het liefdesuurtje bij de nijlpaarden situeert zich meestal rond de middag!

Inca en Gladstone
Deze brilberen wonen sinds oktober 2005 in de Zoo van Antwerpen. Inca komt oorspronkelijk uit Zwitserland en Gladstone uit Groot-Brittannië. In de Zoo wonen ze in een gloednieuw verblijf, samen met een groep neusberen.

Inca is een typische vrouw: ze is verlekkerd op allerlei zoetigheden en terwijl Gladstone ook in de winter stoer buitenkomt, blijft Inca wel eens liever binnen bij de verwarming! Afwachten of er al kleine beertjes op komst zijn…

Harper en Witsnuit
Deze twee kleine panda’s vormen sinds 2004 samen een koppel én zijn de logodieren van Zoo en Planckendael. Man Harper woont al sinds 1995 in de Antwerpse Zoo maar was nog niet zo succesvol bij de vrouwen. Tot juni 2005, want toen beviel vrouwtje Witsnuit van een prachtige tweeling: Geena en Gwen! Harper is nu de enige man in huis tussen zijn drie vrouwen!

Dina en Daisy, hartsvriendinnen
Jawel, allebei dames en allebei dertigers. Deze olifanten vormen weliswaar geen liefdeskoppel, ze hebben wel een zeer hechte band. Oorspronkelijk woonden ze samen in een circus tot ze in 1999 naar de Antwerpse zoo kwamen. Overal waar Dina is, volgt Daisy direct. Ze zijn onafscheidelijk. Momenteel wonen ze samen met vrouwtje Dumbo, die al bijna haar hele leven in de Zoo woont. Dumbo is de grootste olifant van de drie en heeft duidelijk ‘de broek aan in huis’.

Moderne mannen
Pinguïns zijn moderne dieren en momenteel viert de liefde hoogtij bij de Humboldtsoort. De dieren zijn daar druk in de weer met nestmateriaal aan te dragen want de komende dagen worden eieren verwachten! De mannetjes bieden veel steun aan de vrouwtjes door in de broedperiode te helpen bij het broeden. Om de beurt zitten ze op het ei en zo heeft ook de man zijn aandeel in de dagelijkse taken. Ook de opvoeding wordt gespreid bij heel wat pinguïnsoorten. Dat is pas echte liefde!

15:53 Gepost door human | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

*** Mooi verliefd te zijn zelfs als je een beest bent :-))) Groetjes.

Gepost door: emmy | 14-02-06

De commentaren zijn gesloten.