11-02-06

Witpluimoeistities geboren

Witpluimoeistities geboren in Zoo Parc Overloon

In Zoo Parc Overloon is een tweeling witpluimoeistities ter wereld gekomen. Beide jongen en de moeder maken het uitstekend. Het jonge gezin verblijft momenteel nog in het binnenverblijf, maar zal binnen enkele weken buiten te bewonderen zijn.

Het geslacht van beide jongen is op dit moment nog onbekend. Als ze een leeftijd van ongeveer zes weken hebben, worden ze voor de eerste keer geënt. Op dat moment wordt ook naar het geslacht van beide dieren gekeken. Op jonge leeftijd is het lastig om het geslacht te bepalen, daarom wordt dit bij de tweede enting gecontroleerd en definitief vastgesteld.

Bij witpluimoeistities worden meestal tweelingen geboren. Over het algemeen draagt het mannetje de jongen vanaf de geboorte op de rug, zodat het vrouwtje haar krachten kan sparen voor het zogen van haar kroost. In Zoo Parc Overloon dragen, naast het mannetje, ook de oudere broers en zussen de tweeling op hun rug.

Witpluimoeistities komen voor in de tropische regenwouden van Brazilië, waar ze in groepen van vijf tot tien dieren leven. Deze groep bestaat uit mannetjes, vrouwtjes en jonge dieren. Wanneer jonge dwergapen volwassen worden, verlaten ze de groep om zelf voor nageslacht te zorgen. Het menu van witpluimoeistities bestaat uit fruit, insecten en gomhars.

22:09 Gepost door human | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.