05-02-06

Tijd van rashonden is voorbij

Tijd van pure rashond is voorbij

Labradoodle pups
Is de tijd van de pure rashond voorbij? Volgens de Sunday Times wel. Want momenteel zijn het hybride honden, waarvan beide ouders wel een stamboom hebben maar niet van hetzelfde ras zijn, de grote trend, ook al vragen kennelhouders daarvoor hogere prijzen.

Puggle
Het begon allemaal in Hollywood en waait nu ook over naar Europa: de hype van de "gekruiste" hondenrassen. Wat eerst een hobby was voor sterren als Sylvester Stallone en Sopranos-ster James Gandolfini, die allebei rondlopen met een "Puggle" (een kruising tussen een pug en een beagle). Zo'n hond biedt de voordelen van beide rassen waarvan hij de genen bezit: de energie van de beagle en het hoge knuffelgehalte van de pug, allemaal voor de prijs van één dier. Een hoge prijs dan wel, want de ook heel populaire kruising tussen een labrador en een poedel bijvoorbeeld kost al gauw 30 procent meer dan een gewone raszuivere labrador.

Labradoodle
Maar dat schrikt de klanten niet af, want voor het kunnen kiezen van een kruising tussen twee rassen waarvan de specifieke kwaliteiten bevallen, betalen steeds meer mensen graag wat extra. Om met een koper van zo'n labradoodle te spreken: "het lijkt misschien duur, maar je hebt dan wel meteen de perfecte hond".

18:28 Gepost door human | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

**** Ben hier komen lezen wel leerzaam, mooie blog. Nog een goeie avond.
Groetjes

Gepost door: Adriën | 05-02-06

De commentaren zijn gesloten.