02-02-06

Olifant vertrappelt jongen in zoo

Olifant vertrappelt jongen in zoo

Een 13-jarige jongen uit Asunción, de hoofdstad van Paraguay, is verpletterd door de olifant die hij wilde voederen. Guillermo Gonzalez wist voorbij een rots en twee hekken te kruipen om het beest van 4,5 ton een mango te voederen.

Maar Maia de olifant vond het onverwachte bezoek niet zo geweldig en reageerde gewelddadig. Voor de oppasser het kon beletten, had ze de tiener reeds doodgetrapt. “Ze besefte dat een onbevoegde persoon haar territorium was binnendrongen. Daarom sloeg ze de jongen neer met haar slurf, nam hem bij de benen en verpletterde hem met haar voorste poot,” verteld veearts en zoodirecteur Carlos Britos. Volgens Carlos is de 35-jarige olifant anders zeer volgzaam en gehoorzaam rond de oppassers.

De oppasser van de olifant, Maximo Ramos, vertelt dat hij wel de olifant al vaker heeft bevolen kalm te blijven bij onverwachte bezoekers. Ook toen de jongen de kooi binnendrong, commandeerde hij Maia het kind met rust te laten. “Ze luisterde en liet de jongen los, maar toen was het reeds te laat…”.

19:48 Gepost door human | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.