02-02-06

Koningskrab

Londense restaurants serveren veelvraat

Commercie en ecologie hebben niet noodzakelijk tegengestelde belangen. Neem nu de grote rode koningskrab, die een zodanige opmars maakt dat ze de zeebodem leeg vreet. Chique restaurants in Londen zijn daarom aan een heuse campagne begonnen om hun klanten meer koningskrab te doen eten.

Schrokkend
De krab rukt schrokkend op langs de Noorse kust en kan dus niet genoeg worden gegeten. Chefkok Pascal Proyart van het visrestaurant One-O-One verzorgde zelfs een presentatie om reclame te maken voor het gevaarte. De koningskrab kan twaalf kilo wegen en haar krabscharen kunnen over een breedte van anderhalve meter graaien.

Lekker
Volgens deskundigen zijn ze al met vijftig miljoen en eten ze de zeebodem leeg. Ze wordt daarom niet alleen door koks aanbevolen, maar ook door natuurbeschermers en de Noorse regering. Volgens chefkok Proyart is het dier gegrild erg lekker met sausjes waarin olijfolie, tomaten of limoen is verwerkt.

13:56 Gepost door human | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.