01-02-06

Vogelbescherming

Vogelbescherming vraagt toxicologisch onderzoek voor bos in Kempen

Vogelbescherming Vlaanderen heeft de afdeling Natuur van het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap verzocht een bos in de Antwerpse Kempen grondig te onderzoeken op giftig lokaas voor vogels. Dat liet de organisatie dinsdag weten in een persmededeling.

Kadaver
De aanleiding voor het gevraagde onderzoek is de ontdekking die wandelaars maandag deden in een sparrenbosje in Eindhout-Laakdal. Ze troffen er het verse kadaver van een volwassen havik aan die duidelijk het slachtoffer was geworden van giftig lokaas. De wandelaars hadden de roofvogel zien liggen vanop een wandelpad. De klauwen van de havik waren verkrampt samengetrokken, de krop was duidelijk gezwollen en in zijn bek zaten resten van vlees.

Onderzoek
Vogelbescherming Vlaanderen heeft de afdeling Natuur gevraagd de omgeving grondig uit te kammen. Een toxicologisch onderzoek moet uitmaken welk soort gif werd gebruikt en of er kwaad opzet in het spel is.

De havikenpopulatie in Vlaanderen wordt op slechts driehonderd à vierhonderd broedparen geschat. Roofvogelvervolging blijkt een topsport te zijn.

12:56 Gepost door human | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.