01-06-08

voor duizenden ganzen dreigt vergassing...

grauwegans
Vergassing dreigt voor duizenden ganzen; Stuur een protestmail

De provincie Noord-Holland is van plan zeer binnenkort 12.000 ganzen met hun jongen te vergassen. De komende weken zullen, als PvdA gedeputeerde Peter Visser zijn beleid niet wijzigt, op Texel, rond Schiphol en mogelijk op nog meer plaatsen duizenden ganzen met hun jongen op wrede wijze worden gedood. 
De Partij voor de Dieren is falikant tegen de voorgenomen plannen en vindt het vergassen van de ganzen nutteloos en wreed. De Noord-Hollandse statenfractie heeft opgeroepen om het beleid op te schorten, maar kreeg geen bijval van andere partijen of de gedeputeerde. De Tweede Kamerfractie van de Partij voor de Dieren heeft begin mei al kamervragen gesteld over deze kwestie aan minister Verburg van LNV.

Volgens de Partij voor de Dieren moet energie en geld gestoken worden in diervriendelijke alternatieven voor het tegengaan of voorkomen van overlast van ganzen.

De Partij voor de Dieren steunt de protestmail actie van de Faunabescherming om de massale ganzenslachting te voorkomen.

Breng de gedeputeerde op andere gedachten! Onderteken de
protestmail van de Faunabescherming of schrijf zelf een mail naar Peter Visser.

10:30 Gepost door human in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

communiceren met gepolariseerd licht

Communiceren met gepolariseerd licht

Wij mensen zijn geneigd te denken dat we uniek zijn in deze wereld omdat we over grote hersenen beschikken die ons moraliteit en zelfbewustzijn geschonken hebben. Wij zijn inderdaad uniek als mens, maar (andere) dieren hebben ook hun unieke kenmerken ontwikkeld.

In vele gevallen zijn de ogen of de oren van sommige dieren zo geëvolueerd dat zij een ander soort licht zien of een andere frequentie kunnen horen, waardoor deze specimen in een 'andere' wereld dan de onze leven. En daarbij wordt geen enkele optie onbenut gelaten.

Een goed voorbeeld van zo'n unieke ontwikkeling vinden we bij de zeebidsprinkhaan. Maar wat deze sprinkhaan doet is ongezien in de dierenwereld.

Volgens een verslag in het vakblad Current Biology is de zeebidsprinkhaan waarschijnlijk de enige soort die in staat is om circulair gepolariseerd licht uit te sturen en op de vangen om in de donkere diepzee ongestoord met potentiële partners te communiceren.

Licht bestaat uit elektromagnetische golven met elektrische en magnetische velden die constant op een bepaalde manier ten opzichte van elkaar en van de richting waarin de lichtstraal zich beweegt, trillen. Lineair gepolarsieerd licht ontstaat wanneer een elektrisch veld niet in alle richtingen trilt, maar uitsluitend in een welbepaalde rechte hoek ten opzichte van de bewegende straal. Dieren zoals bijen zijn in staat dit soort licht te detecteren.

Circulair gepolariseerd licht ontstaat wanneer het elektrische veld als een kurkentrekker om de as van een bewegende lichtstraal gedraaid is. De schroefbeweging kan in beide richtingen lopen, zowel links als rechts.

Nu hebben wetenschappers ontdekt dat de zeebidsprinkhaan een voorste vinachtige structuur heeft die diverse tinten van rood vertoont, zeker wanneer waargenomen door een reeks van optische filters. Onderzoek van de ogen van deze zeer zeldzame soort sprinkhanen heeft uitgewezen dat ze circulair gepolariseerd licht, afkomstig van hun 'vinnen' kunnen opvangen en bovendien de 'links- of rechtshandigheid' van de lichtstraal kunnen onderscheiden.

Daarvoor beschikt de zeebidsprinkhaan over cellen die bezet zijn met haartjes zoals bijvoorbeeld op onze klassieke tandenborstels. Op die manier kunnen deze sprinkhanen met elkaar communiceren zonder dat iemand anders dit opmerkt. Waarschijnlijk zal gelijk welke vorm van onze communicatie (n)ooit zo veilig en exclusief kunnen verlopen.

09:00 Gepost door human in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

31-05-08

Walvishaai gevangen in reservoir...

walvishaaiWalvishaai gevangen in reservoir China

De politie in de stad Huadu in Guangzhou heeft een walvishaai gevangen in een reservoir.

Sinds enige tijd verdwenen er mensen en dieren rond het reservoir waarop de politie een onderzoek instelde. Lokalen beweerden dat er een monster in het meer zat en inderdaad ontdekte de politie een groot dier in het meer.
Men probeerde zonder succes het beest te vangen, daarna probeerde men het monster te lokken met diepvrieskip en toen nog eens met levende kippen die men in het water keilde.

Dat lukte allemaal niet, de politie omsingelde vervolgens met 400 man het reservoir om te zorgen dat niemand er eten in gooide, bovendien zette men de sluizen naar de rivier dicht. Na zes dagen kwam deze walvishaai bovendrijven

Het was meteen duidelijk waarom het beest geen kippetje wilde, walvishaaien eten alleen maar plankton en ander klein grut. De walvishaai is dan ook geen verdachte meer in de verdwijningszaken.

Het blijft een raadsel hoe de vis het zo lang in het reservoir heeft uitgehouden, de rivier staat in verbinding met zee en vermoedelijk was het water net zout genoeg.

De nieuwgierige vis heeft eerst drie kilometer de rivier op moeten zwemmen, toen door de sluizen het reservoir in. Een knap staaltje zwemwerk!

Zoals altijd in China werd ook deze walvis wetenschappelijk uit elkaar gehaald.

21:00 Gepost door human in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

noodwee fataal voor flamingo's...

dode Flamingo-1Noodweer fataal voor flamingo's

Zware hagelbuien doodden in de zoo van het Duitse Krefeld vier flamingo's en verwondden vijf andere zo zwaar dat ze moesten worden afgemaakt. Het was de tweede nacht op rijd dat delen van zuid- en west-Duitsland af te rekenen kregen met stormweer.

Daarbij raakten bomen ontwordeld en kregen mensen af te rekenen met wateroverlast. Het onweer veroorzaakte ook voor het treinverkeer. Zo moest de lijn tussen Würzburg en Frankfurt worden gesloten nadat bomen waren terecht gekomen op de stroomkabels. Vergelijkbare problemen deden zich voor op de lijnen tussen Frankfurt en Berlijn en Hamburg.

19:30 Gepost door human in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Osama bin Laden doodgeschoten...

olifant osama
Olifant 'Osama bin Laden' doodgeschoten
In India is een wilde olifant, die de naam 'Osama bin Laden' droeg, doodgeschoten. Het dier werd naar de leider van Al Qaeda genoemd omdat hij zeker elf mensen gedood heeft.

De afgelopen maanden hield de olifant huis in talrijke dorpen. Huizen en oogsten werden vernield, mensen werden vertrappeld.

Twintig kogels

Volgens een regeringsfunctionaris waren zo'n twintig kogels nodig om Osama naar de eeuwige jachtvelden te sturen.

15:15 Gepost door human in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

schildpadden bedreigt door... vulkaanuitbarsting...

galapagos_tortoiseVulkaanuitbarsting bedreigt schildpadden

Een vulkaanuitbarsting die zich donderdag heeft voorgedaan op de Ecudoriaanse archipel Galapagos vormt een bedreiging voor de reuzeschildpadden die op de eilandengroep leven.

De krater van de Cerro Azul-vulkaan ligt op het eiland Isabela, het grootste eiland van de archipel in de Stille Oceaan. De activiteiten van de vulkaan worden nauwkeurig in de gaten gehouden om het risico voor de lokale bevolking en voor de reuzeschildpadden in te schatten.

Als de lavastromen van de vulkaan de broedplaatsen van de reuzeschildpadden bedreigen, kunnen de reptielen met helikopter van de Ecuadoriaanse marine geëvacueerd worden.

13:27 Gepost door human in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Inbreker bleek... kalkoen...

Turkey_Dustin_143823aInbreker blijkt dode kalkoen

Een politievrouw die uitrukte voor een inbraakalarm in een winkel in Michigan, moest zich tevreden stellen met de arrestatie van een dode kalkoen.

Etalage aan diggelen
Agente Paula Hensell was zondagochtend op patrouille in Kalamazoo toen ze opmerkte dat de etalage van een winkel blijkbaar aan diggelen was geslagen. Hensell ging de zaak binnen in de veronderstelling dat de dief nog altijd in het pand was.

Door ruit gevlogen
Het enige wat ze vond was evenwel een dode kalkoen. Het beest, zo'n 4,5 kilo zwaar, lag op de toonbank. De politie vermoedt dat de vogel is omgekomen nadat hij door de winkelruit was gevlogen.

12:00 Gepost door human in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Hondburgemeester overleden...

hond burgemeester
Hondburgemeester van Rabbit Hash is overleden

Vanuit Rabbit Hash (Kentucky) bereikt ons het droevige nieuws dat de burgemeester overleden is. Niet zo uitzonderlijk, ware het niet dat de burgemeester een hond was. Het bericht van het overlijden van Junior Cochran werd gebracht door het tv-station WLWT.

Junior Cochran blies donderdag zijn laatste adem uit, twee dagen voor z'n dertiende verjaardag. In mensenjaren is dat de respectabele leeftijd van 91 jaar.

Drieduizend stemmen
De zwarte Labrador werd in november 2004 verkozen tot burgemeester. Hij haalde meer dan 3.000 voorkeurstemmen. De natuurzender Animal Planet bracht in 2006 een documentaire over de hoogwaardigheidsbekleder.

Het is niet duidelijk hoe het 'machtsvacuüm' zal overbrugd worden. Het gerucht gaat dat Marty de ezel en Charlie de kip een gooi zullen doen naar de burgemeesterssjerp, of is het een leiband in dit geval?

10:23 Gepost door human in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

30-05-08

seksschandaal in Zwitsrerse zoo...

gorilla 1Seksschandaal bij gorilla's in Zwitserse zoo

Een ware beestenboel bij de gorilla's in de dierentuin van het Zwitserse Basel. Een vaderschapstest heeft immers uitgewezen dat de 17-jarige groepsleider Kisoro de kleine Chelewa niet verwekt heeft. De 'dader' is Viatu, een geilaardje van amper negen jaar.

Alle regels geschonden
"Dit is haast niet te geloven", zegt een verantwoordelijke van de zoo. "De vroegrijpe Viatu heeft alle regels van de gorillagemeenschap overtreden". Die regels zeggen dat een gorilla pas vanaf z'n twaalfde levensjaar seks mag hebben met een wijfje uit de stam.

Nooit gerust
Viatu liep tegen de lamp bij tests die de zoo uitvoert om gegevens te verzamelen over dieren die in gevangenschap geboren worden. En zo is ook een gorilla nooit gerust.

19:00 Gepost door human in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

overleven op kikkers...

DieetOverleven op kikkers

De slachtoffers van cycloon Nargis in Myanmar krijgen een lesje overleven van de militaire junta. Mensen die honger hebben moeten slim gebruik maken van de natuurlijke producten uit hun omgeving, zo vindt het militaire bewind. "Myanmarese mensen kunnen makkelijk vis als gerecht krijgen door te gaan vissen in de velden en sloten'', aldus de spreekbuis van het regime. "In het begin van de regentijd zijn grote eetbare kikkers ruimschoots aanwezig''.

In de staatskrant Nieuwe licht van Myanmar staat vandaag onder meer dat de "chocoladerepen van de internationale gemeenschap'' zeker niet nodig zijn. De Verenigde Naties schat dat er nog zo´n miljoen slachtoffers zonder hulp zitten. De bevolking die wel wordt bereikt, wordt zoveel mogelijk voorzien van voedselpakketten bestaande uit onder andere rijst, bonen en biscuits. Er zijn tot dusver geen hulporganisaties die chocoladerepen hebben uitgedeeld.

14:46 Gepost door human in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

apen hebben voorkeur voor warm eten...

apenApen prefereren warm eten
Ook apen eten liever gekookt voedsel. Dat blijkt uit studies met chimpansees, gorilla's en orang-oetans.

Ze eten liever gaar vlees, aardappelen en wortels dan de rauwe variant, zo blijkt uit experimenten waarover het Britse wetenschappelijke tijdschrift New Scientist donderdag bericht.

Volgens de onderzoekers wijst dit erop dat de mens mogelijk is begonnen met koken zodra hij vuur kon maken en per toeval ontdekte hoe je eten kan garen.

Waarschijnlijk hadden onze voorouders evenals de mensapen een aangeboren voorliefde voor gegaard voedsel.

Evolutie
Volgens de antropologen van de Amerikaanse universiteit Harvard die voor de apen gingen koken, speelt de invoering van het koken een centrale rol in de menselijke evolutie.

Gekookt voedsel is makkelijker te verteren en de voedingsstoffen zijn makkelijker op te nemen.

Dit zou de opmaat zijn geweest naar anatomische veranderingen bij de homo erectus zo'n 1,8 miljoen jaar geleden: de hersenen werden groter en de tanden kleiner.

13:00 Gepost door human in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nijlpaard tussen de haaien...

nijlpaard zee
Nijlpaard tussen de haaien

Zomaar een nijlpaard gespot in de oceaan bij Zuid Afrika, opmerkelijk. De arme drommel zal wel ietsjes verdwaald zijn. Het is in ieder geval erg onveilig om er even naast in te springen, niet alleen door het nijlpaard dat je zo doormidden kan scheuren, maar het zit daar ook nog eens vol met haaien.

Maar zijn leven is ook in gevaar, en niet alleen door de witte haaien. In dit gebied zal hij weinig eten kunnen vinden en vanwege het grote risico voor mensen is de kans aanwezig dat ze hem zullen afschieten. Wetenschappers zijn in aantocht, wordt vervolgd..

10:00 Gepost door human in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

29-05-08

nieuw zebratje in de zoo...

zebraAntwerpse Zoo is baby zebra rijker

De zebrafamilie in de Zoo van Antwerpen is een telg rijker. Zebra Lindy heeft een veulen op de wereld gezet. Het veulentje heeft direct goed gedronken en stond al onmiddellijk recht op zijn poten, meldt de Zoo.

Vandaag zetten moeder en baby hun eerste stapjes buiten. Moeder Lindy is met dit veulen niet aan haar eerste jong toe. Daarom verwachten ze bij de Zoo dat de moeder ook dit nieuwe jong met de beste zorgen zal omringen. De ganse zebrafamilie in de Zoo telt nu 4 leden.

Zebra's komen oorspronkelijk van zuidoost-Afrika en zijn bedreigd. Ze leven in groepjes onder leiding van één hengst. In de trekperiode of bij droogte verzamelen ze en kunnen ze in groepen van wel duizenden dieren samentroepen. De strepen op hun huid zorgen voor een natuurlijke bescherming. Vijanden kunnen hierdoor individuen niet goed uit elkaar houden.

22:00 Gepost door human in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

boete voor gooien met egel...

egelBoete voor aanval met egel

In Nieuw-Zeeland heeft een man een boete gekregen omdat hij een tiener op straat had bekogeld met een egel. De 27-jarige dader werd veroordeeld wegens het toebrengen van lichamelijk letsel, en kreeg daarvoor een boete van 500 Nieuw-Zeelandse dollar, zo'n 250 euro.

Het 15-jarige slachtoffer werd vanop vijf meter afstand geraakt op zijn heup. Vier stekels bleven in zijn been zitten, en hij hield er ook een bult aan over. De egel kwam er slechter vanaf. Het diertje overleefde zijn avontuur als projectiel niet.

21:00 Gepost door human in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

robotarm via hersenactiviteit aap... filmpje...

robotarm aapApen gebruiken robotarm via hersenactiviteit Amerikaanse wetenschappers zijn er in geslaagd om apen te leren hoe ze een bionische arm moeten manoeuvreren. De apen gebruikten de door de hersenen aangestuurde arm om eten te grijpen en naar hun mond te brengen. Er wordt gesproken van een doorbraak die hoopgevend is voor personen met een verlamming.

Bij het experiment werd gesofisticeerde software gebruikt om de signalen van kleine elektrodes in de hersenen op te vangen en te interpreteren. Wanneer de apen wilden eten, decodeerde de computer hun hersenactiviteit. Daarop werden bevelen gestuurd naar de motortjes in de elektronische arm.

De resultaten waren nog niet zaligmakend; de apen misten hun mond bij één op de drie pogingen. Toch worden de experimenten omschreven als een 'reuzesprong' op het gebied van research naar realistische protheses. De bionische arm biedt veel meer bewegingsmogelijkheden en bewegingsvrijheid dan een gewone prothese.

Bekijk videobeelden

20:00 Gepost door human in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

zeldzame neushoorn vastgelegd met camera...

zeldzame neushoornZeldzame neushoorn met camera vastgelegd

Voor het eerst in vijf jaar zijn videobeelden opgedoken van de meest zeldzame neushoornsoort ter wereld. Medewerkers van het Wereldnatuurfonds (WNF) maakten beelden van een moeder en een kalf van de bedreigde Javaanse neushoorn.

60 exemplaren
Er leven nog maar zo'n 60 exemplaren van het dier. De uitzonderlijke beelden werden in het afgelegen nationaal park Ujung Kolon op Java gemaakt. De beelden zijn belangrijk, omdat er maar weinig geweten is over het gedrag van de neushoorn.

Bedreigd
Er bestaan wereldwijd vijf neushoornsoorten. Naast twee Afrikaanse soorten leven drie soorten neushoorns in Azië: de Sumatraanse, de Javaanse, de Indische of Pantserneushoorn. Vooral de Aziatische neushoorns zijn met uitsterven bedreigd.

19:00 Gepost door human in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Londen's celebrity-hond dood...

londen hond
Londen's celebrity-hond overleden

Oscar de Duitse herder uit Londen is overleden na een driejarig gevecht met kanker. De hond werd wereldberoemd door alle celebrity's die met hem op de foto gingen. Zijn baasje, Dennis Gill, verkoopt al jaren de daklozenkrant voor dure restaurants en hotels in Londen. Grote sterren die een krantje kochten, poseerden altijd even met de hond.

Oscar heeft zo een portefeuille opgebouwd van onder meer Cher, George Clooney, Robbie Williams, Carmen Electra, Jerry Springer en John Travolta.

18:00 Gepost door human in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Olifant vertrappelt dorpelingen...

olifantOlifant vertrappelt Indiase dorpelingen

Een dolle olifant heeft zeker zeven bewoners van een Indiaas dorp vertrappelt. De olifant werd woest toen hij door dorpelingen werd omsingeld. Ook toen er twee kogels op hem waren afgeschoten kwam de olifant niet tot bedaren.

Het dier was afkomstig uit het aan het dorp grenzende nationale park Jim Corbett. Hij kwam in het dorp terecht na te zijn losgeraakt van zijn kudde.

17:00 Gepost door human in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Coloradokever bedreigt Hollandse patatten...

Coloradokever'Coloradokever bedreigt Nederlandse aardappels'

De Nederlandse aardappelteelt wordt bedreigd door een toename van het aantal coloradokevers. Dat stelt onderzoeker Roelof Naber van advies- en onderzoeksbureau DLV Plant. Door het warme weer neemt het aantal kevers in de winter niet meer af. De dieren, die zich voeden met aardappels, worden door boeren gevreesd vanwege de onherstelbare schade die zij aan de gewassen kunnen aanrichten.

In korte tijd kunnen de dieren hele velden kaalvreten. LTO Nederland bevestigt ook een toename van het aantal meldingen van coloradokevers, al kan de landbouworganisatie geen concrete cijfers geven. Volgens DLV Plant komen de meeste berichten uit de noordelijke veenkoloniën en de polders.

„Het grote probleem van het diertje is dat hij geen natuurlijke vijanden heeft", legt Naber uit. „De larven zijn wel te verdelgen. Maar de kevers zelf zijn tegen eigenlijk alle mogelijke bestrijdingsmiddelen bestand."

Britse wetenschappers waarschuwden al eerder dat de klimaatveranderingen invloed zouden kunnen hebben op de populatie van de destructieve veelvraat.

15:30 Gepost door human in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Gifslang bijt man... in zijn penis...

gifslangGifslang bijt man in penis

Een Australische man die langs de kant van de weg even wilde urineren, belandde op een nogal genante manier in het ziekenhuis. Terwijl hij zijn gevoeg stond te doen, kroop er een slang tussen zijn benen en beet ze naar zijn penis.

De man stopte een maand geleden aan de kant van de weg in Laura, zo'n 300 kilometer ten noordwesten van Cairns in het noordoosten van Australië. Het verhaal raakte gisteren pas bekend, toen de dienstdoende ambulancier het verhaal bevestigde in de krant.

Het slachtoffer mocht volgens de ambulancier trouwens van geluk spreken. Hij werd immers gebeten door de bruine slang, een van de meest giftige slangen die in Australië voorkomen. Doordat de man de slang net op tijd zag, kon hij zich nog wegtrekken. Toch slaagde de slang erin even naar zijn lid uit te halen. Meer dan genoeg om hem te doen overgeven en kermen van de pijn.

De ambulanciers die erbij gehaald werden, verzorgden de wonde ter plekke. Toen in het ziekenhuis bleek dat er geen gif in de huid was achtergebleven, mocht het slachtoffer naar huis.

13:46 Gepost door human in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Dansende hond in halve finale... filmpje...

Dansende hond in halve finale Britain’s Got Talent

In de Nederlandse Holland’s Got Talent zagen we een dansende hond. De Nederlandse hond valt in het niet bij de Britse dansende hond Gin. Samen met zijn danspartner en baasje Kate is hij doorgestroomd naar de halve finale van het programma Britain’s Got Talent.

Dat deze hond echt talent heeft, is op deze video te zien. Samen dansen de twee op het nummer I don’t feel like dancin’ van de Scissor Sisters.

12:30 Gepost door human in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

voor de lol... schapen dooden...

schapenJongeren doden schapen als spel

Jongeren jagen grazende schapen op de vestingwallen in Brielle de dood in, om punten te scoren voor een ‘vernielcompetitie’.
Wie niet scoort, hoort er niet bij.

Inmiddels zijn al zeven schapen verdronken, omdat de dieren via opengeknipte afrasteringen in het water belandden. Jacob Noordermeer, eigenaar van de schapen die op de wallen grazen, heeft een van de jongeren recent op heterdaad betrapt. Die vertelde over het ‘puntensysteem’.

Noordermeer heeft sinds begin dit jaar veel last van de jeugd. Vooral in de nacht van zaterdag op zondag is het vaak raak.

Getuigen zouden hebben verklaard dat er een keer een hond op de dieren was losgelaten, die ze in de richting van de openingen dreef.

Ook afgelopen week kreeg Noordermeer weer telefoontjes dat een stuk afrastering kapot was. ,,Ik heb erover gedacht om mijn schapen weg te halen, maar dat zou betekenen dat je toegeeft aan de jeugd. Daarom kijk ik het nog even aan.’’

De politie zegt dat de zaak de hoogste prioriteit heeft, maar er is nog niemand aangehouden. Noordermeer weet dat de politie extra surveilleert, maar vraagt zich af of dat helpt. ,,Als er voor de Vesting een surveillancewagen gesignaleerd is, weten ze dat achterin de Vesting direct.’’

Ook de auto van Noordermeer herkennen ze. ,,Er zou een burgerwacht moeten komen,’’ vindt hij.

10:00 Gepost door human in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

28-05-08

krokodil in Duitse rivier...

krokodil 11Krokodil gesignaleerd in Duitse rivier

In een Duitse rivier is een krokodil gesignaleerd. Medewerkers van de gemeente Hildesheim, in de deelstaat Nedersaksen, zagen het ongeveer 80 centimeter lange beest maandag in stilstaand water in de rivier Innerste. Na vijf minuten verdween de krokodil in de bosjes.

Omdat een van de medewerkers een reptielenliefhebber is, neemt de gemeente het bericht van de twee extra serieus. Mogelijk gaat het om een krokodil -of misschien een kaaiman of alligator- die als huisdier is gehouden en vervolgens is vrijgelaten.

In het water waar het het beest is gesignaleerd mag niet worden gezwommen. Volgens de gemeente is het reptiel niet gevaarlijk. De gemeente heeft wel een expert ingehuurd om het beest op te sporen.

21:00 Gepost door human in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

verslonden door... zes leeuwen...

leeuwVerzorger verslonden door zes leeuwen

Een dierenverzorger is dinsdag in een Zuid-Afrikaans wildpark met huid en haar verslonden door zes gekooide leeuwen. Dat heeft de politie woensdag bekendgemaakt.

De 49-jarige man was toen hij werd aangevallen bezig de dieren water te geven. Volgens de politie aten de leeuwen alleen de vingers en ingewanden van het slachtoffer niet op. Niemand heeft gezien dat de man werd opgegeten.

Het slachtoffer werkte zeker twee jaar in het wildpark, aldus de politie. Over het lot van de leeuwen moet nog worden beslist.

19:00 Gepost door human in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

papegaai fopt de schoorsteenveger...

papegaai_3Papegaai fopt schoorsteenveger in Denemarken

Een papegaai heeft een schoorsteenveger gefopt in Denemarken. De man hoorde vanop het dak een hulpkreet en belde de politie.

Gênant
Een schoorsteenveger in Glamsbjerg beleefde een gênant moment toen de agenten aankwamen. De politie ging op zoek naar de hulpbehoevende en keek vreemd op toen ze een sprekende papegaai aantroffen die om hulp riep, schrijft Ekstra Bladet.

18:00 Gepost door human in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

adelaar valt kind aan...

Adelaar_ZwevendAdelaar valt kind aan in Michigan

In de Amerikaanse staat Michigan heeft een adelaar een duikvlucht uitgevoerd op een elfjarige jongen. Alex Birch, die een boswandelingetje maakte in Copernish in Manistee County, moest naar het ziekenhuis voor snij- en krabwonden op aan zijn nek, hoofd en rug. Het is niet duidelijk waaraan Birch de aanval heeft te danken.

17:00 Gepost door human in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

jonge zeearenen...

jonge zeearendJonge zeearenden zijn jongen en meisje

De zeearenden die vorige maand in de Oostvaardersplassen uit hun ei zijn gekropen, blijken een jongen en een meisje te zijn. De boswachter constateerde dat tijdens het ringen. Dat maakte Staatsbosbeheer dinsdag bekend.

Het vrouwtje weegt 4,2 kilogram en het mannetje 3,5. Beide vogels zijn in goede gezondheid.

Volgens de boswachter was het geen gemakkelijke klus om bij de arenden te komen. De vogels hebben zich verschanst in een boom in een moerasgebied. De boswachter moest dus per kano naar de boom om er daarna met een ladder in te klimmen. Vervolgens moesten de twee jongen naar beneden, gewogen, gemeten en geringd worden en weer naar boven.

Webcam

Van de ouders van de jongen had de boswachter geen last. Pa en ma kozen eieren voor hun geld en wachtten piepend in een andere boom af tot de werkzaamheden afgerond waren. Het nest is niet via de webcam te bewonderen, zoals wel het geval was in eerder jaren. Toen Staatsbosbeheer de camera's had geïnstalleerd, besloten de vogels elders hun nest te gaan bouwen.

Zeearenden zijn de grootste arenden van Europa en kunnen een spanwijdte tot 2,5 meter hebben. Het is de derde keer dat in de Oostvaardersplassen zeearenden jongen krijgen en de eerste keer dat er twee vogels 'geboren'

15:00 Gepost door human in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

naar de gevangenis met een... kameel...

kameelDuitser rijdt op kameel gevangenis binnen

In de Duitse stad München is een man de gevangenis op een kameel binnengereden. Hij had een bekeuring van 25 euro niet betaald en moest daarom een dagje in de cel gaan zitten. Uit protest maakte hij op zijn kameel een opmerkelijke intrede.

"Daarmee wil ik het Openbaar Ministerie signaleren dat in hun diensten veel ezels of kamelen moeten zitten, als ze, om 25 euro te incasseren, een dag celstraf vonnissen. Die dag kost de belastingbetaler zeker 140 euro", zei de man. Gevangenisdirecteur Hans-Herbert Moser begroette de nieuweling op applaus. Zijn boete zal hij nadien wel nog altijd moeten betalen.

14:00 Gepost door human in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Kat na 14 maanden... terug thuis

Boelie de poes
Na 14 maanden is Boelie weer terug

,,Iedereen is door het dolle heen,’’ besluit Marijke Mulder het opmerkelijke relaas over Boelie. Veertien maanden geleden kende de 60-jarige uit de Scheppingstraat in Den Haag intens verdriet, sinds de kater van de buren de kuierlatten nam.

Zaterdag sloeg de stemming om, want Boelie (11) bleek nog in leven!

,,In maart vorig jaar gingen mijn buren, de familie Papernot, op wintersportvakantie,’’ haalt Marijke Mulder de maartse gebeurtenissen van 2007 terug.

,,Ik nam voor die periode de zorg van Boelie op me, dat lieve beest. Twee dagen ging het goed, maar daarna liet hij zich nooit meer zien. We hebben allemaal gehuild: Cees en Julia, hun kinderen Demi en Joey en ik. Ze hebben er daarna alles aan gedaan om hem terug te vinden: flyers gemaakt en ’s nachts de straat op, op zoek naar hun lievelingsdier. Maar helaas, alles tevergeefs.’’

Ruim een jaar bleef het stil rond de kater. Tot afgelopen zaterdag. ,,De Dierenambulance nam contact op, dat hij was gevonden. Via een chip in de nek. Waar hij eerst heeft gezeten, weten we eerlijk gezegd niet. De afgelopen zes maanden bleek hij een graag geziene gast bij een coffeeshop bij de Haagse Markt, maar het meisje van dat bedrijf heeft hem onlangs naar de dierenopvang gebracht. En zo is Boelie weer thuis,’’ concludeert een overgelukkige buurvrouw.

13:00 Gepost door human in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

pacemaker voor hond...

PacemakerDierenarts implanteert pacemaker in hond
Na jaren zelf mensen uit benarde situaties te hebben bevrijd, is reddingshond Molly nu zelf gered. Dierenartsen van de Universiteit van Missouri hebben een pacemaker geplaatst bij de vijfjarige Labrador. Ze had er een nodig omdat haar hart niet meer goed functioneerde. De eigenaren Allen en Alicia Brown waren helemaal ondersteboven van alle financiele hulp die ze aangeboden kregen om de 2.500 dollar kostende operatie te bekostigen. "Het verbaast me enorm", aldus Allen, "er is echt een stroom van steunbetuigingen op gang gekomen." Men verwacht dat Molly na een rustperiode van twee maanden weer gewoon aan de slag kan.

10:00 Gepost door human in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |